Itt a nyár nagy dobása: indul a Balaton Aperitivo!

Speciális italok, egyedi zenei mix, nyereményjáték várja a vendégeket Alsóörsön és Balatonfenyvesen

Az aperitivo ideje egy viszonylag rövid, kétórás időszak a vacsora előtt. Ilyenkor a déli országokban a bárok és éttermek megtelnek vendégekkel, akik boldogan megisznak együtt egy könnyű italt, levezetik az egész nap feszültségeit és felkészülnek a közös esti étkezésre.
Ez az időszak nem szól másról, csak a könnyed pillanatokról, a laza beszélgetésekről, viccelődésről. Mindenki örül, hogy vége a napnak és lehet egy kicsit kötetlenül bolondozni, beszélgetni a barátokkal és a családdal. A Balaton Aperitivo célja hasonló: vacsora vagy épp buli előtti kedvcsináló, könnyű beszélgetős program kulturált környezetben.

A kikötők ennek érdekében 2020. július 10-től minden este 17 és 19 óra között frissítő balatoni italokkal és kísérőként étvágygerjesztő falatokkal várják a vendégeket Balatonfenyvesen a kikötő mellett badacsonyi panorámás tetőterasszal megújult Sólya Teraszon, Alsóörsön pedig az ALMA étterem fröccsteraszán.

Ebben az időszakban kedvezményes áron kínálják az aperitivo ital és snack kombinációit. Ebben a házigazdák partnere a balatonlellei Bujdosó Borászat, így az italok között a Bujdosó KÉK habzó és a Bujdosó Balaton borral készült long drink, a BalaTonic szerepel. Balatonfenyvesen a Sólya Terasz ikonikus lepényeinek zöldfűszeres-olivaolajas változatát, míg Alsóörsön az ALMA étteremben olivabogyókrémes házi kenyeret kapnak a vendégek snack gyanánt az italok mellé.

A zenei aláfestésről az ismert fővárosi DJ, Mr. Cloud gondoskodik, akit sokan ismerhetnek a budapesti Akvárium terasz bulijairól, vagy más kedvelt fővárosi klubok DJ pultjai mögül. A közel két órás Balaton Aperitivo mixét csak a két helyszínen lehet meghallgatni.

Hogy a könnyű nyári esték emléke a legjobb fotókon is megmaradjon, egy menő 3D képkeret is várja a helyszíneken a vendégeket. Itt érdemes minél több fotót készíteni, mert a legjobb képek készítői 2 éjszakás pihenést nyerhetnek az Alsóörs Marina és a Fenyves Yacht Club szállodáiban. Ehhez nem kell mást tenni, mint az itt készült képeket #balatonaperitivo hashtaggel feltölteni az Instagramra, vagy az Alsóörs Marina és a Fenyves Yacht Club Facebook oldalán található Balaton Aperitivo oldalra.